04 юни 2010

Пилешки гювеч с ориз на фурна



Продукти:
1 пиле, 1чч ориз, 2 глави кромид лук, 2 моркова
2 настъргани домата, 1кч грах, 2 картофа
сол, чубрица, 1чл червен пипер
2сл брашно
магданоз, девесил и целина

Пилето се нарязва на порции и се сварява. Лукът и морковът се нарязват на ситно и се задушават с малко от пилешкия бульон. По-късно се добавят ориза и доматите.


Свареното месо се прехвърля в тава и към него се прибавят нарязаните на малки кубчета картофи, задушените продукти, подправките и граха.


Долива се вода и размитото брашно, разбърква се и се запича до готовност.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар