04 юни 2010

Ягодов пай



Продукти

За блата:
2 яйца
1чч захар, но може и още 1/2 да се добави
2чч брашно
100 кисело мляко
60-70мл олио
бакпулвер
1чч ягоди - почистени и намачкани

За крема:
200мл течна сладкарска сметана
5-6 намачкани ягоди /добавете захар, че на мен не ми беше сладко/

За украса:
ягоди, нарязани на четвъртинки, и още цели; шоколадов топинг

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта и към тях постепенно се добавят олиото, млякото, намачканите ягоди и се разбива с миксер. Към сместа се добавя брашното, смесено с бакпулвера, и се смесва с лъжица, а после се разбива с миксер за около 5 минути. Изсипва се в намазнена и набрашнена тава с диаметър см и се пече в загрята фурна на 180С за 30 минути/проверява се с клечка за готовност/. След изстиване се сиропира с компот или друг сок /желатено да е ягодов/.
Сметаната се разбива със захарта и ягодите и се намазва блата. Украсява се по фантазия с ягодите и топинга. Може да се използват и шоколадови пръчици, настърган шоколад или счукани ядки.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар