Продуктите за него:
3 яйца
1чч захар
150г кисело мляко
50мл олио
сока от 1/4 лимон
2чч брашно
1 бакпулвер, ванилия
2чл какао
1ч малки ягоди/или нарязани едри/ оваляни в грис и брашно
150-200г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват, добавя се захарта, а след малко и олиото, млякото и сока от лимона. Прибавят се смесените брашно, бакпулввер и ванилия като се разбъркват първо с лъжица, а после с миксер. Отделят се 3-4 лъжици от сместа, смесва се хубаво с какаото и се изсипва в намаслена кексова форма. Върху нея се изсипва светлата смес и се слагат ягодите като леко се притискат. Кекса се пече в предварително загрята фурна на 160-170С на средната скара до зачервяване /проверява се с клечка/.
Шоколада се разстопява на водна баня с малко олио и 1-2сл течна сметана, охлажда се за 10 минутки. Кекса се обръща в голяма плитка чиния и се облива с глазурата. Когато изстине се слага в хладилник докато се стегне.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Няма коментари:
Публикуване на коментар