Тук ще споделя рецептите за десерти от книгата:
Лесен "сладък салам"
Продукти:
2 и половина опаковки обикновени бисквити,
2 кутии лимонови резенки или локум
1 пак.краве масло(125гр.)
Шоколадов сладкиш с череши
Продукти:2 и половина опаковки обикновени бисквити,
2 кутии лимонови резенки или локум
1 пак.краве масло(125гр.)
Начин на приготвяне:
Бисквитите се натрошават и към тях се прибавят разтопеното масло и разтопените лимонови резенки. Всичко се омесва и се оформя като салам върху найлонова торбичка. Завива се и се оставя в хладилника да се стегне и после се реже на резенчета като салам
Бисквитите се натрошават и към тях се прибавят разтопеното масло и разтопените лимонови резенки. Всичко се омесва и се оформя като салам върху найлонова торбичка. Завива се и се оставя в хладилника да се стегне и после се реже на резенчета като салам
Шоколадов сладкиш с череши
4 яйца
120г захар
1 шоколад /аз взимам най-обикновен/
200г бисквити обиновинни /не знам как да ги обясни едни такива ситни мисля, че са турски, не от българския тип обикновенни бисквити/
750г череши
100г масло/маргарин/
100г орехи
Начин на приготвяне:
Настъргва се шоколада, бисквитите и орехите се смилат. Черешите се нарязват на четвъртинки. По-голямата част от захарта се разбива с яйцата, остатъка с маслото. Всичко се смесва и се пече.
Настъргва се шоколада, бисквитите и орехите се смилат. Черешите се нарязват на четвъртинки. По-голямата част от захарта се разбива с яйцата, остатъка с маслото. Всичко се смесва и се пече.
Руло с мармалад
9 супени лъжици захар
4 яйца
9 супени лъжици брашно
щипка сода бикарбонат
щипка лимонтозу
Начин на приготвяне:
Тавата се маже с олио и брашно, ако не е с не залепващо покритие. Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Когато се сложиш тавата температурата се намалява до 150 градуса. Пече се 15-20 минути без да се отваря. Като се изпече блата се оставя да изстине, после с намазва с мармалад (сладко) по желание и се навива.
Продукти:
2 пакетчета бисквити с масло, около 1 кутия маргарин/масло, 1 голяма кофичка заквасена сметана, захар на вкус, конфитюр
Начин на приготвяне: Бисквитите се смилат на прах. След това се омесват с маргарина/маслото, докато не стане като тесто. Разстила се в тава. Сметаната се обърква със захарта и се залива "тестото" в тавата. Най-отгоре се намазва конфитюр. Слага се в хладилника за да се стегне.
Начин на приготвяне: Бисквитите се смилат на прах. След това се омесват с маргарина/маслото, докато не стане като тесто. Разстила се в тава. Сметаната се обърква със захарта и се залива "тестото" в тавата. Най-отгоре се намазва конфитюр. Слага се в хладилника за да се стегне.
Студен сладкиш
Продукти:2 яйца
550 гр маслени бисквити
1 опаковка течна сметана
200 гр шоколад
125 гр масло
100 гр прясно мляко
аромати
Начин на приготвяне:
Стопяваме шоколада с прясното мляко. След това сметаната, като непрекъснато разбъркваме. Добавяме маслото(предварително разтопено)и ароматите(ванилия или портокал използвам). Сместа хубаво се бърка и накрая прибавяме разбитите яйца.
Бисквитите натрошаваме в пасатора и добавяме в сместа. Трябва да е толкова гъста, че като вземете с лъжица от нея и я обърнете, да не пада. Всичкото това слагате в съд и покривате с фолио. Охлажда се преди поднасяне.
Бисквитите натрошаваме в пасатора и добавяме в сместа. Трябва да е толкова гъста, че като вземете с лъжица от нея и я обърнете, да не пада. Всичкото това слагате в съд и покривате с фолио. Охлажда се преди поднасяне.
Сладкиш с лакта
Продукти: 1 чаена чаша захар, 1 чаена чаша кисело мляко,
1 чаена лъжичка сода,
1/2 чаена чаша олио,
2 чаени чаши брашно,
1/2 чаена чаша счукани орехи.
За заливка:1 пак. краве масло,
1 пак. лакта.
Приготвяне: След като се опече, сладкишът се залива със смес, приготвена от разтопената лакта и кравето масло. Отгоре се посипват счуканите (смлени) орехи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар