10 април 2010

Котидж пай / Cottage Pie

В превод това ястие означава Селски пай и по народност е ирландско, приготвяно от остатъци от месо и зеленчуци, запечатани с картофено пюре. Има естествено и  много разнообразни вариации, но за мен си е тип мусака, от която може да останете очаровани :)


Ето продуктите, които са ви необходими за приготвянето и /можете да промените някои/:

500 г кайма
400 г зеленчуков микс (грах, моркови, царевица, броколи)
2 глави лук
1 малка глава чесън
6-7 бр. картофи
гъби
месен бульон или вода
кашкавал
доматено пюре
масло

Зеленчуците се задушават и към тях се прибавя каймата и доматеното пюре, като изври течността да се посгъсти, се слага сместа в тава.


От топлите картофите, маслото и кашкавала се приготвя  картофено пюре, което се слага над останалата смес:



Пече се  на средната скара на фурната за 40 минути на 200 С.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

4 коментара:

  1. Анонимен13/12/12 13:25

    Сготвих го,ухае прекрасно,а довечера ще дегустираме!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се, че ви е допаднал на вкус този пай, споделете с нас мнението си:)

      Поздрави, Маги

      Изтриване
  2. Анонимен27/12/12 11:56

    Стана страшно вкусен!Поздрави,Мария!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е Мария, и на нас много ни е вкусен този пай, хубавото е че може да се импровизира с налични продукти :)

      Поздрави, Маги :)

      Изтриване