14 април 2010

Бързи чушки

Не мога да пропусна любимите ми Бързи чушки, които мама ми приготвяше много пъти. Това е една чудесна гарнитура към печени и пържени меса, кюфтенца, кебапчета и подобни. Но също така може да се консумира и като самостоятелно ястие.


Необходими са печени чушки, за малка тавичка с приблизителни размери 17х25см, използвам около 8-10 броя и ги нарязвам на парчета. Добавям разбити 3 яйца,  натрошено сирене - 100гр, нарязана китка магданоз, и много малко сол на вкус ако сиренето е безсолно. Любителите на люто могат да си  сложат млян чер пипер.


Понякога прибавям 1-2 стръка нарязан зелен лук и 1 настърган малък домат /или 100мл доматен сок/, ако не бързам :)


Разбърквам,  поръсвам с 3-4 сл зехтин и запичам  в умерена фурна докато леко покафенее.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

6 коментара:

  1. Анонимен7/12/12 20:19

    Тъкмо ги приготвих,мирише чудесно.Поздрави,Мария!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Заканила съм се и аз да си ги приготвя тези дни, благодаря за доверието Мария :)

      Изтриване
  2. Анонимен10/2/13 15:23

    Днес ги приготвих ,станаха ЧУДНИ :),но понеже нямах сирене сложих малко пармезан на парченца и се получиха много вкусни .Поздравления за рецептата !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Охо, това е чудесно предложение - сиренето да заменя с кашкавал! И благодаря за доверието!

      Поздрави, Маги!

      Изтриване
  3. Анонимен5/7/13 21:18

    Рецептата довършена ли е? След като сложим всички продукти как се готви? Предполагам, че се пече? Моята майка прави такива чушки с яйца на котлона, но тези ми се струва, че са печени?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Редактирах рецептата, надявам се, че сега е по-ясно приготвянето на ястието, което е печено.
      Ако се приготвят чушки с яйца на котлона, не се ли получава миш маш?

      Изтриване