29 април 2010

Печен заек

В нашето семейство заешкото месо е на голяма почит най-вече защото сами си отглеждаме животните. То е много диетично и леко месо, а с подходяща гарнитура е идеално за посрещане на гости и отбелязване на поводи.



3 глави лук и 3-4 печурки се нарязват на ивици и се слагат в тава.



Към тях се добавят нарязаните на ситно пресен магданоз, целина и девисил.
Заекът се нарязва на порции



които се овалват в паста, приготвена от 3сл брашно, 3сл червен пипер, 1сл сол, 1чл чер пипер, 1сл чубрица, 2сл олио и чаша вода



и се нареждат в тавата върху зеленчуците. Слагат се 3 дафинови листа. Купата от пастата се пълни с вода, посолява се и се излива върху месото, наръсва се с олио и се покрива с фолио.




Пече се в загрята фурна, в началото на 200С, после на 180С за около 2 1/2 часа.



* ПРИЯТЕН АПЕТИТ *


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар