Малко промених рецептата за Руло Стефани и се получи прекрасно ястие. Приготвя се много лесно, може да се използват продукти каквито искате, само да си подхождат :))) А за гарнитура опекох тавичка с ориз и сварих картофки :)
1кг кайма
2 сварени яйца
2 сварени моркова
2-3 кисели краставички
1/2 чаша сварен грах
1 глава лук
1 яйце/сурово/
чубрица, млян чер пипер
олио, галета
Каймата се омесва с подправките и нарязаните на малки кубчета зеленчуци, като лукът се притрива с малко сол предварително. Слага се в продълговта форма / използвах такава тип еленски гръб/, която преди това е намаслена и поръсена с галета. Рулото се заглажда, намазва се с олио и се поръсва с галета.
Покрива се с фолио и се пече около 40 минути в загрята фурна. Накрая фолиото се маха, за да се зачерви рулото.
Сервира се нарязано на шайби с гарнитура според сезона, а може и да се полее със сос.
Забележка: Формата я поставих в тава да се пече, защото започна да кипи мазнината и може да капе върху долната страна на фурната.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
mnogo xubava recepta
ОтговорИзтриванеБлагодаря, подсетихте ме да си я приготвя скоро :) Хубав и слънчев ден ви желая!
Изтриване