За това ястие е необходимо пилешко месо - сварено и обезкостено.
Панировката трябва да е с гъстотата на боза, и се приготвя от разбити яйца, брашно, вегета и вода / за едно пиле използвах 6 яйца, около 6 лъжици брашно и вода, за да се получи гъстотата/.
Месото се накъсва на парчета, които се потапят в панировката и се изпържват от двете страни в сгорещена мазнина. Отцеждат се върху листа кухненска ролка. Готовите месца може да се сервират като предястие или като основно с гарнитура от печени зеленчуци / поднесох с печени картофи :)/.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Маги, много добре изглеждат!
ОтговорИзтриванеИ стават сочни и вкусни, благодаря ти :)
ОтговорИзтриванеПривет! Аз съм начинаеща в кухнята , харесах си тези пилешки хапки и тези дни ще ги приготвя по твоята рецепта, защото много хубаво си обяснила всичко и се надявам да пожъна успех пред гостите си.
ОтговорИзтриванеРадвам се че ти допада рецептата, сподели после резултата :)
ОтговорИзтриванеСтанаха страхотни.
ОтговорИзтриванеМалко по-рядка бях направила панировката, но я коригирах набързо и всички много харесаха месцата.
Имаш поздравления от мен и приятелите ми!
Яна (анонимния горе съм аз:))