27 февруари 2011

Бърза торта

В моето детство бяха много популярни домашните торти с крем нишесте. Майка ми също я приготвяше, като си правеше блатовете сама. Но сега след като на пазара вече има готови блатове, тортата може да се приготви много по-бързо, и по вкус почти не отстъпва на домашните. 



Използвах и аз от готовите блатове за торта от магазина, които за с един какаов блат за направата на такава торта. 
Приготвих крем нишесте лимон / 1л прясно мляко с една опаковка нишесте, като ми останаха две купички крем :)/ , добавих и една ванилия за аромат. В голяма плитка  чиния на дъното разстелих две големи лъжици от крема, сложих върху него единия светъл блат, намазах го с крем, сложих тъмния блат. После го намазах с крем и поставих отгоре другия светъл блат. Намазах тортата с крем от всички страни, и я поръсих обилно с млени орехи, като отстрани ги натупах с ръка.




Охладих за няколко часа и поднесох за десерт след вечеря :)



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар