22 февруари 2011

Панирани сиренца

Предлагам ви едно много лесно за приготвяне предястие, което може да се приготви когато ви дойдат внезапни гости. Сместа за паниране може да си я направите още сега, и да я използвате при нужда - сложете я в бурканче в шкафа с подправки и ще ви е под ръка винаги.


Необходимо ви е по-твърдо краве сирене /за да не се рони/, което нарязвате на малки плочки с дебелина около 1 см. Панирате го първо в разбити яйца, после в смес от галета /може да се добави и малко брашно/, червен и черен пипер, чубрица. Изпържват се в сгорещено олио,  отцеждат върху кухненска ролка.
Важно е да не покривате съда със готовите сиренца, защото ще се задушат и ще станат меки!

Подреждате сиренцата в плитка чиния, наливате си чаша червено вино и се наслаждавате на хубавата  комбинация :)))))

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар