Продукти:
700гр кайма, 3сл ориз, 1 чушка, шепа грах, 1чч доматен сок
4-5 нарязани на шайби бами, 3 глави лук, 4-5сл олио
сол, чубрица, целина, магданоз, чер пипер,
2чл червен пипер, 3сл брашно
Приготвяне:
Глинения съд се намаслява и в него се слагат нарязания на едро лук, чушката - на малки кубчета, граха, бамята, домата и подправките. Наливат се 2чч вода и се добавят смесените предварително и размити с вода червен пипер и брашно.
Каймата се обърква със сварения ориз и малко чубрица. С мокри ръце се оформят кюфтета, които се нареждат в гювеча. Всичко се разбърква внимателно и се поръсва с малко олио, и ако има нужда може да се долее вода.
Слага се капака и гювеча се слага в студена фурна. Ястието се пече на 200С в продължение на 2 часа.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Няма коментари:
Публикуване на коментар