20 февруари 2011

Зимна супа от дебърцини

От чудене с какво да направя супа, която да е по-различна от традиционните, прескочих до магазина и ми харесаха дебърцини. Може да използвате и друг колбас, изборът е ваш! Добавих и още продукти, за да е по-богата и интересна на вкус, и се получи в крайна сметка :)



Продукти:
2 дебърцини (с пушена наденица също няма да е зле 😋)
 3 глави кромид лук
1 морков
1/2 чч доматен сок
2сл ориз
 олио
 сол
 стрък целина
 1/3 чл чубрица
2 твърдо сварени яйца


Приготвяне:

Лукът и морковът се нарязват на едро и се слагат в тенджера с вряща вода. Като омекнат се добавят доматения сок, подправките и ориза. Дебърцините се нарязват на кръгчета и по-късно също се слагат в тенджерата. След около 15 минути супата се сваля от котлона и се прибавят нарязаните на малки кубчета яйца.
Смятам, че други подправки не са необходими, тъй като в колабаса има. Но ако желаете добавете други по ваш вкус 😊😊😊 


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар