16 февруари 2011

Скумрия * Ропотамо*



Това е моя импровизация по прочутата консерва Ропотамо, но приготвена като ястие. Вкусът му не е точно като на оригинала, но въпреки това се надявам да ви допадне.

Продукти:
2 скумрии, 1 глава лук, 1кч грах, 1 червена чушка
2-3 кисели краставички, 300мл доматен сок
3-4сл олио, 2сл брашно
сол, щипка чер пипер, 1 дафинов лист

Приготвяне:
Лукът се нарязва на едро, задушава се в олио заедно с нарязания на тънки шайби морков.



 Налива се доматения сок и се добавят нарязаната на ивички чушка, киселите краставички – на тънки парчета, и граха. Долива се около литър вода.



След около 20 минути се слагат скумриите, нарязани на едри шайби, и подправките.



Когато рибата е готова /необходими са и приблизително 10 минути/, се добавя размитото
с вода брашно.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. Анонимен29/12/11 19:43

    по-добре е да се запече на фурна

    ОтговорИзтриване
  2. Това е добра идея, ще опитам и твоя вариант, мерси :)

    ОтговорИзтриване