Това е моя импровизация по прочутата консерва Ропотамо, но приготвена като ястие. Вкусът му не е точно като на оригинала, но въпреки това се надявам да ви допадне.
Продукти:
2 скумрии, 1 глава лук, 1кч грах, 1 червена чушка
2-3 кисели краставички, 300мл доматен сок
3-4сл олио, 2сл брашно
сол, щипка чер пипер, 1 дафинов лист
Приготвяне:
Налива се доматения сок и се добавят нарязаната на ивички чушка, киселите краставички – на тънки парчета, и граха. Долива се около литър вода.
Когато рибата е готова /необходими са и приблизително 10 минути/, се добавя размитото
с вода брашно.
по-добре е да се запече на фурна
ОтговорИзтриванеТова е добра идея, ще опитам и твоя вариант, мерси :)
ОтговорИзтриване