Необходими продукти:
500гр. свинско кълцано месо /може и с кайма/
листа от кисела зелка
1чаша ориз
1 глава лук
1 морков
олио
2 яйца
300гр кисело мляко
чубрица, червен/1сл/ и чер пипер по вкус
Начин на приготвяне:
Месото се задушава до готовност с 2-3сл олио и чаша вода, после се добавят нарязаните лук и морков. Измития ориз и подправките се пробавят след като омекне моркова. Ако трябва се долива вода /ориза не трябва да остане сух/. Когато набъбне се сваля от огъня и се оставя за малко да си "почине". След това се взема зелев лист, в него се слагат по около 2 лъжици от плънката и се завива на сарма. Така навитите сарми се нареждат в дълбока тава, налива се вода колкото да покрие сармите до пловината, поръсват се с олио и се пекат в загрята умерена фурна докато хванат лека коричка. Изважда се тавата и в купа се отлива от соса. Разбиват се яйцата с млякото и се застройва соса. После се излива обратно в тавата, като се стръсква малко за да се разпредели равномерно течноста.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Няма коментари:
Публикуване на коментар