06 март 2014

Маринована сьомга на тиган

Това ми е първият опит да сготвя сьомга, останах доволна,  а и не само аз :) Убедих се, че тази риба наистина е необикновена, има много хубав и различен вкус, в сравнение с други. Получи се страхотна вечеря! Идеята взех от тук



1кг филе сьомга / може и котлети/

За маринатата:
сока на 1 лимон
настърганата кора  на лимона
сол
млян чер пипер
няколко лъжици мазнина

Измих добре рибата, посолих, поръсих с чер пипер, лимонов сок и кората на лимона. Оставих на хладно да се маринова за около 10 минути. След това в тефлонов тиган загрях малко мазнина и сложих филето да се запечата от двете страни.



Излях в тигана сока от марината, похлупих с капак  и оставих да се  задушава на слаб огън за 5 минути.




Поднесох с печени картофи и задушени на пара броколи, карфиол, грах и морков.

Благодарности Ренка, чудесен подарък ми направи!!!

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

8 коментара:

  1. Да ви е сладко, Маги! Хубава рецепта! И аз харесвам сьомгата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Беше ни много вкусно, страхотна риба е сьомгата, благодаря ти :)

      Изтриване
  2. Любимата ми комбинация на риба със зеленчуци! Не съм пробвала сьомга, предполагам че е много вкусна.
    Маги, много апетитни снимки!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ина, и аз много обичам риба със зеленчуци, а тази просто е неустоима!!!
      Прегръдки и хубав петък ти пожелавам :)

      Изтриване
  3. Прекрасно приготвена сьомга! Честит празник, мила, бъди обичана, щастлива, даряваща красота и любов, както и сега! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти мила, бъди много щастлива и обичана :) Прегръдки!

      Изтриване
  4. Анонимен5/8/14 15:28

    siomgata e edna ot nai.vkusnite ribi

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на мен ми хареса много, но следващия път ще се приготвя печена на грил тиган.
      Хубав ден от мен :)

      Изтриване