Моя вариация на добре познатия сладкиш, с добавка на плодове и орехи в три стъпки :)
1.
150гр фини кори
за баница
30гр краве
масло
Тавата са
сладкиша се намазва с краве масло. В нея се натрошават корите, като помежду им
и най-отгоре се слагат малки парченца масло. Пекат се докато покафенеят.
2.
150гр захар
70мл вода
500гр обелени и
нарязани на малки парченца ябълки
5чл счукани
орехови ядки
няколко капки
есенция / бутер ванилова на Д-р Йоткер ползвах аз /
Водата, захарта
и ябълките се слагат в тенджерка и се варят 15-20 минути. Свалят се от огъня и
към тях се добавят орехите и есенцията. Разбъркват се хубаво и се разпределят
върху корите.
3.
300мл прясно
мляко
2 яйца
4сл захар
1 ванилия
Продуктите се
разбъркват и с получената смес се залива сладкиша. Слага се в студена фурна и
се пече на 180С приблизително 30-40 минути.
Поднася се
студен и поръсен с пудра захар.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Все още не съм опитвала млечна баница, но със сиурност с твоите добавки ще е много по-ароматна, Маги. :)
ОтговорИзтриванеЧудесно изглежда!
Поздрави! :)
Благодаря Гери, вкусна е заради плодовете, но може да се добави канела - аз много не я харесвам затова я пропускам когато мога :)
ИзтриванеСърдечни прегръдки и хубав петък от мен :)
Интересен вариант, Маги, звучи страхотно! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти и слънчева събота ти желая :)
Изтриване