Много удобен начин да си приготвите ориз за гарнитура или салата. Беше ми любопитно дали ще мога да го сваря в уреда, разрових се в интернет и ми попадна рецептата на Илианка. Много хубава и сполучлива, но аз промених малко количествата и времето.
1 купа дългозърнест ориз = 365гр
2 купи вода
1 чл сол
3 сл олио/зехтин
Намаслих
стените на Крок-Пот и сложих всички продукти, разбърках ги да се смесят.
Включих уреда на II степен за 1,30 часа.
Съотношението ориз/вода е 1:2, така че може да промените само количеството на продуктите.
Използвах
дългозърнест ориз и за приготвянето му ми отне повече време и вода. Затова е
хубаво да поглеждате какви ги върши Крок-Пота като мине 1 час – разбъркайте и
ако е нужно добавете още гореща
вода. Може да увеличите или съкратите времето на готвене – всичко зависи от
това какъв сорт ориз ползвате. Не съм готвила кафяв, но съм чела че му е нужно
повече време. На обикновения бял бисерен е нужно по-малко време – внимавайте да
не стане на каша!
И накрая –
намерете му подходяща компания – зеленчуци, гъбки или месо J Може да го ползвате и като заготовка за
мляко с ориз.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Маги, чудесен е станал и със зеленчуците и с гъбките, а и като гарнитура да се ползва, все е вкусен. Приятни почивни дни!
ОтговорИзтриванеКате, така ме улесни този уред....няма да се притеснявам за времето, когато подготвям вечеря за гости :) Така е удобно, че не надничаш постоянно под капака :)
ИзтриванеПрегръдки и хубави почивни дни ти пожелавам :)
Много хубав ориз, Маги. И с чудесни добавки :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и успешна седмица!
Благодаря Илианка, така ме улеснява този уред, и сега няма да се налага да стоя постоянно до котлона като варя ориз!
ИзтриванеПрегръдки, слънчева седмица ти пожелавам :)