12 август 2014

Летен манджурляк

Тази моя измислица ми е много полезна през всеки сезон. Освен да се хапва като готова постна манджичка, може чудесно да замени доматеното пюре използвано при приготвянето на пици /пробвано многократно и единодушно одобрено :) /, сандвичи, бургери... Придава някакво изобилие от аромати и вкусове на храната.


1кг патладжани, обелени, нарязани и отцедени от горчивия сок
1кг чушки,  нарязани
2кг узрели домати, настъргани
4 глави лук, нарязани на ситно
3 моркова, настъргани
3сл сол
3 счукани скилидки чесън / 1сл чесън на гранули
1чл чубрица
2/3чч олио
4-5 стръка прясна целина
китка магданоз
2-3 чл захар

Всички зеленчуци се слагат в дълбока тенджера и  се варят 2 часа, като се разбъркват от време на време. Ако не обичате патладжани ги заменете с домат.


След това се разсипват в буркани и се заваряват само 5 минути за капачка.



През зимата отваряте буркана и имате готова чудна лятна манджичка, а за добавка може да натрошите на всяка порция сирене. 




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

6 коментара:

  1. Много обичам такива манджурляци:). Страхотна е тази манджичка! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Определено е практична, има доста варианти за употребяване! А и време икономисва - отваряш буркана и си готова :) Благодаря ти Кате, спокойна нощ ти желая :)

      Изтриване
  2. Ама прекрасна е тази твоя измислица! Толкова вкусове и все любими. Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Зори, хубавото му е че не отнема много време приготвянето му :)))) Ако сложиш от него върху пица вместо доматено пюре...просто уникална на вкус се получава, точно заради многото съставки!
      Прегръдки и хубава вечер от мен :)

      Изтриване
  3. Анонимен15/8/14 13:53

    добавя ли се вода

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, никаква вода не се добавя, защото доматът си пуска достатъчно сок. Можете да си прецените колко гъсто искате да стане :)

      Изтриване