интернет. Моят вариант приготвих на котлон, по градски J J J Но при възможност ще
опитам да я сготвя на открит огън, както е обичаят. Но и така приготвена, паелята беше
категорично одобрена у дома!
250гр бял ориз
300гр пилешки гърди
1 глава лук
1 морков
1 зелена чушка
1 малък домат
2сл грах от консерва
2сл сладка царевица от консерва
1чл сол
1чл червен пипер
1/2 чл млян чер пипер
1-2 сл Уорчестър сос
зехтин
Пилешките гърди се нарязват на жулиени, запържват се в
голям тиган с 2сл зехтин на силен огън. Към тях се добавят нарязаните на ивички
лук, чушка и морков. Налива се ½ чч гореща вода и се подправя със солта,
Уорчестър соса, черния пипер. Задушават се 7-10 минути.
След това се прибавят
ориза, червения пипер и кърито, 3 чч гореща вода и се оставя на слаб огън
докато набъбне.
В друг съд се запържва с 1сл зехтин обеления и нарязан на
кубчета домат, докато течността се изпари. Добавя се в тигана заедно с граха и
царевицата. Паелята се оставя на тих огън за около 5 минути. След това се сваля
от котлона, похлупва се с капак и се оставя още половин час преди сервиране, за
да може ориза да поеме всичката течност.
Поднася в тигана, в който е приготвена.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Няма коментари:
Публикуване на коментар