10 април 2014

Ароматни грахам хлебчета




250гр бяло брашно тип 500
250гр грахам брашно
1 пакетче суха мая Dr.Oetker  7гр
1 ½ чч топла вода
1сл лимонов сок / от шише /
4сл зехтин/олио
1сл сол
1чл захар
¼ чл чесън на гранули
1чл сух риган
1/3 чл джинджифил на прах


Бялото брашно се пресява, смесва се с грахамовото, маята и сухите подправки /количеството на подправките може да се промени според предпочитанията ви/. Разбъркват се и се добавят мокрите съставки. Замесва се тесто, ако е нужно се добавя още бяло брашно за доомесване. Оставя се да втаса на топло докато си удвои обема, приблизително 40-50 минути. След това се премесва и се разделя на 4 равни части, като всяка от тях се оформя в продълговата форма /багета/. Подреждат се в тавата за печене, постлана с пекарска хартия с малко разстояние помежду им.  Намазват се със зехтин и се оставят да втасат за още 30 минути в много слаба фурна на 40-50С. Градусите се засилват на 180 и хлебчетата се пекат около 30-35 минути /аз проверявам с дървено шишче за готовност/.


Изваждат се и веднага се намазват със зехтин, увиват се в ленена или памучна кърпа да се задушат и се поставят върху скара. Нарязват се след като се охладят.



Ииии ..... подаръци :)
 
Получих страхотни подаръци - сувенири и прекрасни подправки и добавки за готвене и украса от представителите на Dr.Oetker България 
Всички продукти, които досега съм използвала с тази марка, са много качествени и никога не са ме "издънвали". Маята и какаото не сменям категорично! Както се казва - винаги отличен резултат!

Благодаря  ви от сърце, направихте празниците ми още по цветни и ароматни!




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. Да са ти честити подаръчетата, Маги! Продуктите на Йоткер наистина са истински приятел в кухнята! А хлебчетата са бижу! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Кате, продуктите на Йоткер са вълшебни! Изпратиха ми ги в много подходящо предпразнично време :)
      Прегръдки и прекрасни почивни дни!

      Изтриване