500гр свинско
месо /използвах джолан/
1 глава лук
1 морков
За панировката:
3 яйца
6сл брашно+6сл
галета
2сл соев сос
2сл горчица
2чл червен
пипер
по щипка чер
пипер и босилек
малко сол
100мл бульон от
свареното месо
За соса:
4сл брашно +
1чл червен пипер
4сл олио
2 скилидки
чесън
200мл доматен
сос
1л бульон от
свареното месо
Месото се сварява
с обелените и цели лук, морков и малко сол, за около 2 часа. Обезкостява се и
се накъсва на малки парчета.
Потапят се хубаво в панировката, изпържват се в
сгорещена мазнина и се отцеждат върху листа кухненска ролка.
Приготвя се
соса: Брашното, пипера и чесъна се запържват в олиото при непрекъснато бъркане.
Добавят се доматения сок, пасираните лук и морков / от варенето на месото/.
Соса се разрежда постепенно с топлия бульон. Ако е останала панировка се добавя
също. Разбърква се от време на време. Сосът се оставя на огъня докато кипне.
В порционна
дълбока чиния се сипва от соса, върху него се поставят няколко броя от панираните
хапки. Като гарнитура може да се добавят варени картофи. Украсява се с клончета
зелена подправка.
Много апетитна порция, МАги :) Като гледам, трудно бихме стигнали до соса у нас :) Толкова сочно изглежда това месо.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
А у дома картофките бяха за мен ;) Благодаря Пепи, приятна вечер и на теб!
ИзтриванеАаа, не! Не може без сос! Страхотно изглежда, много ми се прияде!
ОтговорИзтриванеЛека вечер, Маги!
Сосчето стана вкусно и плътно заради заленчуците, мисля дори да сложа повече следващия път.
ИзтриванеБлагодаря Зори, хубава вечер ти пожелавам :)
Аз да ти кажа май сварено свинско не съм панирала досега, само пилешко. Интересно и вкусно звучи, а допълнението със соса много ми харесва. Приятни почивни дни!
ОтговорИзтриване