17 април 2014

Сарми с наденица в Крок-Пот

Отново любимият ми Крок-Пот е в действие! Тази рецепта определено ще се прави често, щом съпругът ми ги хареса много, а не си пада особено по киселото зеле :) Колебаех се дали да използвам сурова наденица или суров суджук, така че и вие може да си решите кое да използвате.



3 сурови наденици - около 400гр ми излязоха
1 стрък праз лук
1 морков
250гр ориз
олио
листа от кисела зелка


На надениците направете прорези и запържете от двете страни в тиган с 2сл сгорещено олио. Изваждате ги и като се поохладят ги нарязвате на малки парченца. 
Запържвате праза и моркова, нарязани на дребно, добавяте и ориза. Наливате чаша гореща вода и задушавате до омекване на ориза, като разбърквате периодично. Ако трябва долейте още малко вода / плънката трябва да е сочна, но не течна /, но задушавайте докато остане на мазнина. Добавете нарязаната наденица и смесете добре.


Няма нужда да се слагат подправки, защото наденицата е овкусена.

От плънката слагате по една - две  лъжици върху листо от зелката и завивате на сарма.



Подреждате ги в предварително намаслените дъно и стени на  Крок-Пот. Поръсвате ги отгоре с малко олио. Не се слага никаква течност, зелевите листа си пускат!
Гответе ги за 3 и 1/2 часа на II степен Hight. 



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. Маги, чуднички са се получили. :) Светли празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Гери, невероятни станаха :) Весели празници ти желая!

      Изтриване