Отново любимият ми Крок-Пот е в действие! Тази рецепта определено ще се прави често, щом съпругът ми ги хареса много, а не си пада особено по киселото зеле :) Колебаех се дали да използвам сурова наденица или суров суджук, така че и вие може да си решите кое да използвате.
3 сурови наденици - около 400гр ми излязоха
1 стрък праз лук
1 морков
250гр ориз
олио
листа от кисела зелка
На надениците направете прорези и запържете от двете страни в тиган с 2сл сгорещено олио. Изваждате ги и като се поохладят ги нарязвате на малки парченца.
Запържвате праза и моркова, нарязани на дребно, добавяте и ориза. Наливате чаша гореща вода и задушавате до омекване на ориза, като разбърквате периодично. Ако трябва долейте още малко вода / плънката трябва да е сочна, но не течна /, но задушавайте докато остане на мазнина. Добавете нарязаната наденица и смесете добре.
Няма нужда да се слагат подправки, защото наденицата е овкусена.
От плънката слагате по една - две лъжици върху листо от зелката и завивате на сарма.
Подреждате ги в предварително намаслените дъно и стени на Крок-Пот. Поръсвате ги отгоре с малко олио. Не се слага никаква течност, зелевите листа си пускат!
Гответе ги за 3 и 1/2 часа на II степен Hight.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Маги, чуднички са се получили. :) Светли празници!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Гери, невероятни станаха :) Весели празници ти желая!
Изтриване