250гр бяло
брашно тип 500
250гр грахам
брашно
1 пакетче суха мая Dr.Oetker 7гр
1 ½ чч топла
вода
1сл лимонов сок
/ от шише /
4сл зехтин/олио
1сл сол
1чл захар
¼ чл чесън на
гранули
1чл сух риган
1/3 чл
джинджифил на прах
Бялото брашно
се пресява, смесва се с грахамовото, маята и сухите подправки /количеството на подправките може да се промени според предпочитанията ви/. Разбъркват се и
се добавят мокрите съставки. Замесва се тесто, ако е нужно се добавя още бяло
брашно за доомесване. Оставя се да втаса на топло докато си удвои обема,
приблизително 40-50 минути. След това се премесва и се разделя на 4 равни
части, като всяка от тях се оформя в продълговата форма /багета/. Подреждат се
в тавата за печене, постлана с пекарска хартия с малко разстояние помежду им. Намазват се със зехтин и се оставят да втасат
за още 30 минути в много слаба фурна на 40-50С. Градусите се засилват на 180 и
хлебчетата се пекат около 30-35 минути /аз проверявам с дървено шишче за
готовност/.
Изваждат се и веднага се намазват със зехтин, увиват се в ленена
или памучна кърпа да се задушат и се поставят върху скара. Нарязват се след
като се охладят.
Получих страхотни подаръци - сувенири и прекрасни подправки и добавки за готвене и украса от представителите на Dr.Oetker България
Ииии ..... подаръци :)
Всички продукти, които досега съм използвала с тази марка, са много качествени и никога не са ме "издънвали". Маята и какаото не сменям категорично! Както се казва - винаги отличен резултат!
Благодаря ви от сърце, направихте празниците ми още по цветни и ароматни!
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Да са ти честити подаръчетата, Маги! Продуктите на Йоткер наистина са истински приятел в кухнята! А хлебчетата са бижу! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Кате, продуктите на Йоткер са вълшебни! Изпратиха ми ги в много подходящо предпразнично време :)
ИзтриванеПрегръдки и прекрасни почивни дни!