Много лесна рецепта за любителите на месо, сготвено във фурна 👍 Месото е свинско, а гранитурата се готви с него едновременно! Ако някоя от подправките не е по вашия вкус, може да не я слагате или да я замените с друга - важното е да ви допада 😊
600гр
свинско месо
4 картофа, 1 тиквичка, 4 моркова
Подправки:
3сл брашно, 2сл червен
пипер, 2сл олио, 1сл соев сос, вода, 1 равна сл сол,
по 1/или2/ щипка мащерка, салвия, джинджифил
на прах, млян чер
пипер
чесън на
гранули
Месото се
нарязвя на парчета с големината на орех. Всички подправки се смесват добре,
добавя се вода докато стане каша.
Смесват се с
месото и се объркват добре. Прехвърлят се в тава и се налива 400мл
вода.
Тавата се покрива с фолио и се поставя в загрята фурна. Пече се 1 час и
30 мин. с вентилатор. След това се добавят нарязаните на едро тиквички, моркови
и обелени картофи. Пекат се без фолио още 30 минути на 180С с вентилатор.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Много апетитно, Маги!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Илианка,и месото и зеленчуците стават сочни и вкусни :)
Изтриване