Винаги е удоволствие да се използват качествени продукти, без значение за какво и в каква сфера. Затова и аз бях приятно изненадана от предложението да сготвя с продукт на Барила в комбинация със соев сос Кикоман, които получих като подарък!
Дойдоха ми няколко идеи, всички от които реализирах във вкусни порции! Мой верен изпитател и оценител, разбира се е синът ми 😋 и като голям любител на спагетите и пастата, остана мноооого доволен 🙌🙌🙌 Оставихме малко и на тати, да опита все пак .... А с вас ще споделя една от тези идеи, която най-много ни допадна 😉
100гр фусили Барила
100гр прясна наденица
1 стрък зелен лук
¼ тиквичка
½ зелена чушка
½ червена чушка
1 скилидка счукан чесън
3сл соев сос Кикоман
¼ чл сол
¼ чл захар
4 бр чери доматчета
На наденицата се правят няколко
напречни прореза и се слага в загрята фурна да се изчепе.
Пастата се сварява до готовност според указанията на опаковката,
отцежда се в гевгир и се изплаква със студена вода.
В загрятото олио се запържват за
3-4 минутки чесъна, нарязаните на ивички лук и чушки, и тиквичките на тънки
четвъртинки. След това се добавят нарязаната на колелца наденица, пастата и
подправките.
Разбъркват се и след 2-3 минутки са готови. Прехвърлят се в подходяща дълбока чиния, добавят се разполовените чери доматчета.
Изказвам благодарности на Петър Енчев, който се свърза с мен, за да се включа в това
вкусно предизвикателство 😊😊😊
Няма коментари:
Публикуване на коментар