09 януари 2016

Царски сарми

В началото на Новата година с удоволствие ще споделя рецептата за тези сармички, които присъстваха на Коледната ми трапеза. Поканих и приятели, за да направим празника си още по-приятен и забавен / така се получава с любимите хора до теб /

И за да имам повече свободно време, сготвих вечерята в Крок-Пот J J J



600гр свински врат
листа от кисела зелка
червен пипер, чубрица, млян чер пипер
уни сос /или соев сос/
олио

Месото нарязах на малки пържолки с дебелина около 1см, овкусих с подправките и 2сл олио. Сложих много малко сол, тъй като зелевите листа по-принцип са солени. Оставих да се мариноват за 2 часа в хладилник.



Оформих листата от киселата зелка и във всяко сложих парче от месото, завих на сарма. Подредих ги в предварително намасления съд на Крок-Пот. Залях ги с 50мл зелев сок и поръсих с олио. Готвих ги на II степен High за 4 и 1/2 часа.



Понеже ние харесваме сармичките запечени, прехрърлих ги в тавичка и ги запекох във фурната.


Алтернативата в пръстен гювеч - подреждат се в намасления съд, налива се повече зелев сок - 100мл и се поръсва с малко олио. Пече се 2 и 1/2 часа на 180С.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. За много години,Маги!Както винаги тук ухае прелестно,особено щом си приготвила тези разкошни сарми!Весела,успешна и ползотворна нова година ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Роси, хубавите неща трябва да се споделят, особенно когато могат и да се хапват ;)
      Прекрасна да е и за теб 2016 година!
      Прегръдки от мен :))))

      Изтриване