В началото на Новата година с удоволствие ще споделя рецептата за тези сармички, които присъстваха на Коледната ми трапеза. Поканих и приятели, за да направим празника си още по-приятен и забавен / така се получава с любимите хора до теб /
600гр свински врат
листа от кисела зелка
червен пипер, чубрица, млян чер пипер
уни сос /или соев сос/
олио
Месото нарязах на малки пържолки с дебелина около 1см, овкусих с подправките и 2сл олио. Сложих много малко сол, тъй като зелевите листа по-принцип са солени. Оставих да се мариноват за 2 часа в хладилник.
Оформих листата от киселата зелка и във всяко сложих парче от месото, завих на сарма. Подредих ги в предварително намасления съд на Крок-Пот. Залях ги с 50мл зелев сок и поръсих с олио. Готвих ги на II степен High за 4 и 1/2 часа.
Понеже ние харесваме сармичките запечени, прехрърлих ги в тавичка и ги запекох във фурната.
Алтернативата в пръстен гювеч - подреждат се в намасления съд, налива се повече зелев сок - 100мл и се поръсва с малко олио. Пече се 2 и 1/2 часа на 180С.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
За много години,Маги!Както винаги тук ухае прелестно,особено щом си приготвила тези разкошни сарми!Весела,успешна и ползотворна нова година ти пожелавам!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Роси, хубавите неща трябва да се споделят, особенно когато могат и да се хапват ;)
ИзтриванеПрекрасна да е и за теб 2016 година!
Прегръдки от мен :))))