125гр краве масло Пилос извадих от опаковката и сложих в купа, стопих го в микровълновата фурна на програмата за размразяване. Към него прибавих нарязани на ситно - перата на 1 стрък зелен лук, по 2 стръка магданоз и копър, и 2чл заквасена сметана Пилос 20%. Разбърках добре и прехвърлих в кутийка с капак. Но се досещате че подправките паднаха на дъното, затова се наложи да разбърквам периодично. За да стане тази манипулация по-бързо , сложих кутийката във фризера - и когато се сгъсти достатъчно, че да се задържат подправките равномерно на всякъде, я преместих в хладилника.
Уточнявам, че маслото не се получава меко както е било преди тази обработка, а леко трошливо. Мисля да пробвам и без размразяване, както е размекнато на стайна температура.
Препекох няколко филийки на тостера, намазах ги щедро с маслото и ги покрих с парче испанската шунка Хамон Серрано....мммм...уникално и перфектно за гладни!
И втори вариант - използвах чабата с маслини, която нарязах на филийки и също препекох. Намазах с маслото, отгоре с маслинова паста и подредих няколко резени краставица.....
Оставям ви да си похапнете на сутрешна или следобедна закуска :))))
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Ах, как обичам овкусено масълце на препечен хляб! Прекрасно изглежда, Маги!
ОтговорИзтриванеХубаво ухае, усеща се и сметаната, а малчугана ми язяде първите филийки, подготвени за снимки :)))))
ИзтриванеБлагодаря ти Зори!
Този коментар бе премахнат от автора.
Изтриване