19 септември 2015

Шпецле с лапад и кашкавал

За първи път приготвям шпецле - продукт на немската кухня, подобен на италианската паста. Определено ми хареса, замислям и други варианти :)


250 гр шпецле с яйца от Лидъл
100 гр лапад / спанак /
1 глава кромид лук
1 морков
1 яйце
5 сл течна готварска сметана
100 гр кашкавал
1 чл сол
олио
1/2 чл чубрица
2-3 клонки копър


Шпецлето изсипах в кипяща вода и варих 10-15 минути. Отцедих в гевгир. 
Лука и моркова нарязах на ивици / за да са в унисон с основния продукт /, задуших с 3 сл олио и 1/2 чаша вода. След 8-10 минути като омекнаха, към тях прибавих нарязания лапад и половин чаша вода. Продължих задушаването още 5-6 минути.


В тава прехвърлих шпецлето и добавих към тях лападовата смес. Разбих яйцето, смесих със сметаната, настъргания кашкавал и подправките. 


Всичко разбърках внимателно, поръсих с 2-3 сл олио и запекох в загрята на 180С фурна за 40 минути. Идеята е да се стопи кашкавала и да се смеси с останалите продукти, а не да се опече и изсуши.


По желание може да поръсите порциите с настърган пармезан.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

4 коментара:

  1. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  2. Обичам лапад, спанак и всякакви зеленотии. За съжеление у дома само аз си ги обичам тези работи! :)) Тази рецепта ме грабна и ще си направя (съвсем егоистично) само за себе си Шпецле с лапад.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В къщи само аз си хапвам зелениши, но си заслужава от време на време да се поглезим :)
      Приятна неделя ти пожелавам :)
      Поздрави, Маги

      Изтриване