02 март 2015

Свинско месо с гювеч в Крок-Пот

Това вкусно ястие си приготвих в любимият уред Крок - Пот, който ми е много верен помощник в кухнята! Слагам продуктите в него и мога да върша други неща - да отида на разходка, да почивам, дори и на работа - като се прибера вечерята ми е готова :))))
В рецептата съм съчетала нашенския гювеч с модерния джинджифил и се получи интересна комбинация. Може да се убедите и сами в това!



800гр свинско месо от плешка
3 моркова
2 глави кромид лук
5 броя печурки
2 стръка целина
500гр гювеч от буркан
китка магданоз
3сл от подправка всичко по едно
4сл олио

5сл брашно
3чл червен пипер
1/2чл къри
1/4чл джинджифил на прах

300мл вода

Месото нарязах на парчета и овалях в смесените сухи подправки - за удобство направих това в найлоново пликче. Разтръсках добре за да се разпредели по всички парчета. Прехвърлих в Крок - Пота, на който намаслих стените предварително.


Нарязах на едро лука, моркова, целината и гъбите, добавих ги към месото. Нарязах магданоза и смесих с гювеча и подправката , сложих ги също в уреда. Налях водата и разбърках добре.


Включих  Крок - Пот на II степен Hight  и готвих ястието 4 часа.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар