2 чч брашно
1 чч кафява
/или бяла/ кристална захар
2 чл/1 оп. от
10гр/ бакпулвер
½ чл сода
бикарбонат
1 чл канела
¼ чл джинджифил
на прах
2 ванилии
2 яйца
½ чл стопено
масло
5 сл препълнени
заквасена сметана
1 чч сварена
тиква /пюре/
¼ чч вода
½ чч счукани
орехови ядки
50 гр натурален
шоколад/кувертюр
50 гр бял
шоколад/кувертюр
Смесват се
сухите съставки. Яйцата се разбиват и смесват с маслото, сметаната и водата.
Към тях с разбъркване се добавят сухите съставки.
Тиквата се
сварява с малко вода докато омекне и се намачква да стане на пюре. Прибавя се
към тестото и всичко се разбива с миксер, за да стане гладка сместа.
Тава с размери
30x20см се застила с пекарска хартия, леко се намаслява, и в нея се изсипва
сместа. Поръсва се със счуканите орехи и се пече на 150 – 160С на средната
скара на фурната приблизително 40 минути. Проверява се с клечка за готовност. След
като се охлади, блата се нарязва на малки квадратчета.
Шоколадите се стопяват в отделни съдове. На тънка струя се поливат
блокчетата първо с натуралния, после като изстине и с белия шоколад. Оставя се
да се охлади за да стегне украсата.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Маги, взимам си няколко кубчета, защото едно просто няма да ми стигне:)))) великолепно е! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЗаповядай Кате, вземи си, има за всички :)
ИзтриванеПрегръдки от мен и спокойна вечер!