24 май 2014

Баница с колбаси и домат


Както при мен се получава, такива рецепти измислям като разчиствам хладилника. И тази баница така съчиних :) Става сочна, освен за закуска е подходяща за обяд или вечеря, особено през лятото, когато не ви се стои до печката!


400гр кори за баница
200гр салам Камчия
200гр друг колбас - варена наденица, шпек....
200гр кашкавал
4 глави кромид лук
2 домата
2 моркова
китка магданоз
олио

Приготвяне на плънката:
Лукът се нарязва ма едро, моркова на кубчета и се задушават с олиото и настъргания домат около 10 минути. Колбасите и кашкавала се настъргват на едро в купа. Всичко се смесва в купата, добавя се нарязания на ситно магданоз. Разбърка се добре. Не се слагат други подправки, ако колбасите имат.



В намаслена тава се подреждат два реда леко намачкани кори, слага се част от плънката, поръсва се с около 1 сл олио. Така се повтаря докато се завърши с кори. Нарязва се на едри квадрати, полива се с 1 чаша топла вода и се поръсва с 3-4сл олио.


Баницата се пече на средна скара в загрята фурна на 180-200С за около 30-35 минути. Не се покрива за да не стане мека и да се разкашка. Разрязва се след охлаждане.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

4 коментара:

  1. Чудесна е, голяма вкусотия! Честит празник!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Кате, приятна вечер ти пожелавам, прегръдки!

      Изтриване
  2. Поздравления за интересната рецепта! Вярвам, че е била и много вкусна, защото
    и аз много често прибягвам да такива приумици и сътворявам вкусни баници. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз обичам да измислям разни плънки, май все с каквото ми се намира под ръка :)
      Благодаря ти и хубава вечер от мен!

      Изтриване