Както при мен се получава, такива рецепти измислям като разчиствам хладилника. И тази баница така съчиних :) Става сочна, освен за закуска е подходяща за обяд или вечеря, особено през лятото, когато не ви се стои до печката!
400гр
кори за баница
200гр
салам Камчия
200гр
друг колбас - варена наденица, шпек....
200гр
кашкавал
4
глави кромид лук
2
домата
2
моркова
китка
магданоз
олио
Приготвяне
на плънката:
Лукът се нарязва ма едро, моркова на кубчета и се задушават с олиото и настъргания домат около 10 минути. Колбасите и кашкавала се настъргват на едро
в купа. Всичко се смесва в купата, добавя се
нарязания на ситно магданоз. Разбърка се добре. Не се слагат други подправки,
ако колбасите имат.
В намаслена тава се подреждат два реда леко
намачкани кори, слага се част от плънката, поръсва се с около 1 сл олио. Така се
повтаря докато се завърши с кори. Нарязва се на едри квадрати, полива се с 1
чаша топла вода и се поръсва с 3-4сл олио.
Баницата се пече на средна скара в
загрята фурна на 180-200С за около 30-35 минути. Не се покрива за да не стане
мека и да се разкашка. Разрязва се след охлаждане.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Чудесна е, голяма вкусотия! Честит празник!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Кате, приятна вечер ти пожелавам, прегръдки!
ИзтриванеПоздравления за интересната рецепта! Вярвам, че е била и много вкусна, защото
ОтговорИзтриванеи аз много често прибягвам да такива приумици и сътворявам вкусни баници. :)
И аз обичам да измислям разни плънки, май все с каквото ми се намира под ръка :)
ИзтриванеБлагодаря ти и хубава вечер от мен!