Ако искате да си приготвите агнешкото за Гергьовден по различен начин, разгледайте тази рецепта :) Получават се много вкусни, също така и ароматни шишчета! От дадените продукти излязоха 8 броя, като използвах бамбукови шишчета с дължина 20см.
300гр агнешко месо
1 сл балсамов оцет
1/2 чл сол
1/4 чл млян чер пипер
1 сл олио
клонка девесил
1 глава кромид лук
1 зелена чушка
Нарязах добре измитото месо на малки парчета и прехвърлих в купа. Добавих всички подправки и накъсаните листа девесил. Обърках за да се овкуси месото и оставих да се маринова покрито за 2-3 часа в хладилника.
В друг съд нарязах лука и чушката на по-едри парчета, посолих и добавих 1чл олио, разбърках добре.
Нанизах месото на шишчетата, като редувах с парче лук и чушка.
Пекох ги от всички страни на загрят грил тиган /може и на скара/. Сервирах ги с печени картофки и зелена салата.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Тази идея много ми допадна. Мммм, изглеждат толкова примамливо тези шишчета :)
ОтговорИзтриванеСпокойна вечер, Маги!
Благодаря Таня, и съпругът ми много ги хареса, а имах притеснения заради балсамовия оцет ;)
ИзтриванеПоздрави и хубави празнични дни ти желая!
Маги, чудесна порция за идеален обяд или вечеря. ;) Е, две шишчета ще са ми в повече, ама ще си запазя другото за следващото хапване.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Направих ги за вечеря и ги "поляхме" с хубава студена бира Гери :)
ИзтриванеПрегръдки и весели празници от мен!
Маги, чудни са, балсамовият оцет добре си е другарувал с месцето:) Чудесно си ги поднесла и вече започнах да огладнявам:). Прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриванеИмах малки притеснения как ще се получи вкуса на месцето заради балсамикото, но са били напразни :)
ИзтриванеХубава седмица и на теб Кате!