След тежките празнични трапези, идва ред и на нещо по-леко и постно. За любителите на бабините гозби е днешното ми предложение. А за тези, които въпреки всичко не могат да сядат на масата без мръвка, им препоръчвам да си я добавят, а не да пренебрегват ястието :))))
10 яйца
4-5 стръка зелен лук или 2
глави кромид
2 домата или 1чч доматена
консерва
1/3 чч ориз
2чл червен пипер
сол, чубрица, стрък нарязана
целина
2 сл брашно
3-4 сл олио
китка магданоз
Задушете нарязания лук с
мазнината и чаша вода. Като омекне добавете настърганите домати, подправките и
по-късно измития ориз. Долейте на части, а не наведнъж, литър гореща вода и
оставете ястието да ври на тих огън 10-15 минути.
Чукнете яйцата едно по едно от
ниско като не разбърквате веднага, за да се забулят. Сгъстете яхнията с
размитото с малко вода брашно. Поръсете с нарязан на ситно магданоз.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Привет,Маги!:) Това е едно от любимите ми ястия, които приготвям редовно!Много обичам яйца :)Желая ти Щастлива 2013 Година!
ОтговорИзтриванеПривет Нуши, за много години! И аз много харесвам тази яхнийка, понякога ме е спасявала като нямам време за приготвянето на обяд или вечеря.
ИзтриванеПриятна вечер :)
Благодаря,Маги!ВКУСНОТИЙКА!!! :)
ОтговорИзтриванеБаща ми често готви тази яхнийка,а аз все забравям да питам за рецептата.Благодарение на теб и на твоята рецепта успях да изненадам жена ми.Поздрави!
ОтговорИзтриванеТова е "бърза манджа" както се казва, приготвя се лесно и не ти трябва да имаш много продукти :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Направих ги и всички у дома останаха впечатлени.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавото предложение.
За първи път опитахме вси това ястие!
Много обичам яхнийки, и тази е една от тях! Радва ме много факта, че ви е харесала!
ИзтриванеПоздрави, Маги :)