Този начин на приготвяне на свинското месо е подходящ за всеки сезон, а гарнитурата сами си избирате каква да е - пържени картофки, печени или задушени зеленчуци, картофено пюре, салатки....каквото ви харесва :)))) Според мен сосове не му подхождат, но ако желаете може да опитате.
В случая използвах 1 кг свинско месо, което измих и нарязах на хапки. Овкусих го със сол и чубрица, добавих 2-3 лъжици олио и чаша вода и разбърках хубаво. Запекох в тава с размери 20х20см до готовност /около час, час и половина/, докато при пробождане с вилица се разкъсва без да се дърпа - т.е. да не е жилаво. През това време разбърквах няколко пъти, за да се опече равномерно. Ако остане без течност, долейте малко вода, за да не залепне.
Нарязах 2 глави лук на едро и ги прибавих към месото, поръсих с 1чл червен пипер, щипка млян чер пипер и обърках отново добре. Върнах във фурната за още около 10 минути.
Баба ми прехвърляше в тенджерка опеченото месо, тогава добавяше лука с подправките, затваряше с капак и друсаше. Не го дозапичаше, а оставяше да се задуши лука за десетина минути и тогава сервираше. И казваше на това ястие Друсан кебап :))))
Това е, сервирате го топло с подходяща според сезона гарнитура и питие, а може да опитате и бабиния вариант!
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Правим го и по двата варианта, но бабиния ми допада повече! :)
ОтговорИзтриванеВкусен "друсан кебап" и чашата с червено вино много му върви! :)))
Прегръдки, Маги и хубава неделна вечер!
Благодаря ти Ина, ние от скоро го приготвяме печено, нещо станахме любители на печивата. А за винцето си права - есента си направихме страхотно червено каберне и е супер с месцето :)
ИзтриванеПрегръдки и хубава неделна вечер :)
Обожаваме цялото семейство тази рецепта! Благодарим Ви за предложението!
ОтговорИзтриванеИв, и аз благодаря за хубавите думи :) Приятна снежна събота от мен :)
ИзтриванеНеверооятна идея. Аз до сега само в тенджерата го пържех с лука и вино, но днес ще пробвам този.
ОтговорИзтриванеВкусът на печено месо винаги ми е харесвал повече, от този на пърженото. Ще се радвам да споделиш резултата :)
ИзтриванеПоздрави, Маги
Този блог е перфектен за кулинарчета! ! Благодаря! Забавлявах се, докато четях този пост! 1 Кюстендилец
ОтговорИзтриване