Отново е пролет, всичко около нас започва да се събужда след зимния застой, природата става свежа и красива 🌸🌳 🌼🍀🌹 И идва настроение за радост и усмивки! Затова и рецептата, която ще споделя днес е усмихната 😊
От Bonduelle България се свързаха с мен с предложение да нарисувам пролетна картина, придружено с изпратен от тях пакет с техните прекрасни продукти! Е, няма как да се откаже на това, и първото което ми хрумна бе именно тази рецепта - един вкусен аламинут / разбира се не мина без проба от семейството 😋/. Бързам да ви запозная с омлет - усмивка 🍳
3 яйца
2 сл отцеден грах Bonduelle от консерва
2 сл отцедена царевица Bonduelle от консерва /сладка или люта по
желание/
1-2 консервирани печурки Bonduelle, нарязани
1/2 чушка / зелена или червена /, нарязана на ситно
2 сл прясно мляко
2 сл прясно мляко
щипка – две сол
1/3 чл майорана
Яйцата се разбиват леко в купа, към тях се добавят всички останали
продукти.
Сместа се изсипва в загрят с 2 сл олио плитък тиган /
ползвах за палачинки / с диаметър 22 см.
Омлета се изпържва на среден огън само от долната страна. След
това се поставя на най-горната скара на фурната / оставя се леко отворена и
дръжката остава отвън / , запича се на грил за няколко минути – докато се
втвърди сместа.
Поднася се топъл с подходяща гарнитура.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Няма коментари:
Публикуване на коментар