17 април 2017

Зеленчуков омлет с гъби


Отново е пролет, всичко около нас започва да се събужда след зимния застой,  природата става свежа и красива 🌸🌳 🌼🍀🌹 И идва настроение за радост и усмивки! Затова и рецептата, която ще споделя днес е усмихната 😊


От Bonduelle България се свързаха с мен с предложение да нарисувам пролетна картина, придружено с изпратен от тях пакет с техните прекрасни продукти! Е, няма как да се откаже на това, и първото което ми хрумна бе именно тази рецепта - един вкусен аламинут / разбира се не мина без проба от семейството 😋/. Бързам да ви запозная с омлет - усмивка 🍳


3 яйца
2 сл отцеден грах  Bonduelle от консерва 
2 сл отцедена царевица Bonduelle от консерва  /сладка или люта по желание/
1-2 консервирани печурки Bonduelle, нарязани
1/2 чушка / зелена или червена /, нарязана на ситно
2 сл прясно мляко
щипка – две сол
1/3 чл майорана


Яйцата се разбиват леко в купа, към тях се добавят всички останали продукти.
Сместа се изсипва в загрят с 2 сл олио плитък тиган / ползвах за палачинки / с диаметър 22 см.


Омлета се изпържва на среден огън само от долната страна. След това се поставя на най-горната скара на фурната / оставя се леко отворена и дръжката остава отвън / , запича се на грил за няколко минути – докато се втвърди сместа.

Поднася се топъл с подходяща гарнитура.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар