Една пролетно-зелена идея в макаронен стил, или както се казва - да се хванем за зеленото 😋
½ опаковка талиятели 200гр
80гр натурално топено сирене
200мл течна готварска сметана
150 - 200гр спанак
1 стък зелен лук / или ¼ глава кромид /
1 цяла скилидка чесън
пармезан за поръсване
Талиателите се сваряват според указанията на опаковката.
В дълбок тиган се сгорещява олиото. В него се запържват лука и чесъна, след което скилидката се маха / трябва само леко да овскуси олиото /. Добавя се изчистения и нарязан на ивички спанак, а по-късно сметаната и топеното сирене. Оставят се на тих огън, докато сиренето се стопи. Отцедените талиатели се прехвърлят към соса и леко се разбъркват.
Поднасят се поръсени с настърган пармезан.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Няма коментари:
Публикуване на коментар