Като всяка съвременна
домакиня и аз обичам да съм заобиколена от различни кухненски помощници – уреди 😏. От скоро се сдобих с нов... Бях се запътила за
покупка на фритюрник /любители сме на вредните пържени картофки/, но в
последния момент пред погледа ми попадна един Мултикукър, херметик (готвещ под
налягане).... и от тогава май не минава ден без да го ползвам 👌
В тази статия, ще споделя с
вас първите две приготовления от мен до сега. За да се ориентирам кое
колко време се готви, черпих информация от интернет, от форуми и кулинарни
групи.
ПАНИРАН СВИНСКИ ЕЗИК
Първото, което направих в
новият уред бе да сваря сински език – обичам го много паниран. И така, купих 3
броя език, измих добре и сложих в Мултикукъра. Залях със студена вода да ги
покрие и го сварих на програма Супа – Soup – Суп за 50
минути, но може и за 45 / исках да се подсигуря да не остане не сварен /. Преди
да отворя капака отварям клапана и го обезвъздушавам.
Много важно е след като
извадите езика от горещия бульон да го сложите веднага в студена вода – така
лесно ще го обелите. След това е готов за консумация - ако го предпочитате натюр
само нарежете на тънки филийки и посолете със сол и червен пипер.
Както споменах, харесвам
езика паниран и така направих – подготвих панировка от яйце, брашно, млян чер
пипер, малко бира, щипка чесън на гранули, и ако искате добавете някоя друга
подправка. После пържите до златисто в сгорещено олио, отцеждате на кухненска
хартия и поднасяте.
ПЪРЖЕНИ КАРТОФКИ В МУЛТИКУКЪР
И това е главната причина
да си закупя уреда – любимите картофки. Налях
около 300мл олио и включих на програма Пържене – Fry – Жарка, като зададох време 45 минути / за две партиди/.
Катрофите обелих, нарязах на пръчици и подсуших в кърпа, за да не пръскат
докато се пържат.
При програма Пържене капака не се затваря,
картофките се разбъркват няколко пъти. После си знаете - изваждате, посолявате и
си наливате чаша студена бира 🍺🍺🍺
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Много благодаря! Кукъра наистина е страхотен. Имам го от няколко месеца и съм влюбена. С интерес ще следя рецептите ви!
ОтговорИзтриванеОпределено и аз много харесах този уред, всеки ден експериментирам различни рецепти!
ИзтриванеБлагодаря за хубавите думи! Поздрави, Маги :-)