01 ноември 2015

Свински пържоли с Бешамел на фурна

На пръв поглед сигурно си мислите, че тази вкусотия се приготвя за повече време, но мога да ви зарадвам че не е така. Изпозлвах свинско месо от бут, но понеже е по-сухо, следващия път ще го заменя с друго - врат например, а може и с пилешко....



Необходимите продукти са:
свински пържоли без кост, за предпочитане от врата
шунка
моцарела/кашкавал
царевично брашно
олио
сол
подправки по ваш избор

За сос Бешамел:
500мл прясно мляко
1сл краве масло
2сл царевично нишесте
1 кубче пилешки бульон Маги

Свинските пържоли, начукани леко, се овкусяват със солта и подравките. Върху всяка се слагат тънки резени шунка и отгоре му - тънко парче моцарела. Пържолите се прегъват на две и се забождат с клечки за зъби. Овалват се в брашното и се слагат в намазана с олио тава.



Поръсват се с малко мазнина, тавата се покрива с алуминиево фолио. Пекат се в загрята фурна на 200С с вентилатор за 45 минути.

Приготвя се Бешамеловия сос - маслото се стопява в тенджерка, с разбъркване се добавя нишестето, смесено с натрошеното пилешко кубче, и млякото. Вари се на тих огън, като се бърка непрекъснато, докато стане гладка сместа. Мисля че е хубаво да е малко повече соса, защото се сгъсти, а и поизвира.



Месото се изважда от фурната и се залива със соса. Оставя се да се пече на 180С с вентилатор, около 10 минути без фолио. 



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

1 коментар:

  1. Merhabalar, ellerinize sağlık. Çok güzel ve iştah açıcı görünüyor. http://sefagen.blogspot.com.tr

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване