22 ноември 2015

Печено пиле в Крок-Пот

Споделям с вас една много лесна рецепта с пиле - ако искате може да изпозлвате бутчета. И разбира се, когато е приготвено в любимият уред става великолепно на вкус!



1 пиле с тегло около 1,5кг
2 глави лук
3 големи моркова

4сл брашно
2сл червен пипер
1 кубче пилешки бульон Маги
млян чер пипер на вкус
щипка суха машерка
щипка сух розмарин, стрит
2сл кетчуп
3сл олио
80мл вода /8сл/


Пилето се нарязва на порции и се посолява. Запържва се от всички страни в тиган с 2-3 сл олио.


Стените на Крок-Пот се намасляват. Надъното му се подреждат нарязаните на едри шайби лук и моркови. Наливат се 1/2 чч /120 мл/ бульон или вода. Отгоре се подреждат оваляните хубаво в брашняната смес пилешки порции. 



Уреда се включва на II степен High и ястието се готви 4 часа. Подходяща гарнитура са печени картофки с копър.

Може да го приготвите в глинен гювеч като спазвате стъпките, а печенето - първия час на 200С, след това още 1 1/2ч - 2ч на 150С. 

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар