22 март 2015

Пиле с ананас

Страхотна комбинация на пилешко месо с южен плод, и в добавка ризото....мммм. 
Предлагам ви лесно за приготвяне и интересно на вкус ястие!


Продукти:

около 1 кг пилешко филе
4 чл тъмен соев сос
1/4 чл джинджифил на прах
1 чл сол
6 чл натурално царевично нишесте
4-5 сл олио
1 кутия  компот от ананас 
4 чл балсамов оцет
2чл захар


Приготвяне:

Месото се нарязва на малки парчета, поставя се в купа. Към него се добавят соевия сос, джинджифила, солта, нишестето и около 100 мл сок от компота. Обърква се и се оставя в хладилник за около час. След това се запържва в загрятото олио на силен огън приблизително 20 минути. Прехвърля се в чиния и се оставя на страни.


В същия тиган се слагат кубчетата ананас и захарта, задушават се като се разбърква често, добавят се месото и останалия сок от компота. Оставят се на тих огън докато изври течността. Сваля се от котлона и се захлупва с капак до сервирането.


Четох в Интернет как се приготвя ризото, харесах си този начин, получи се страхотно ястие /или поне на нас ни допадна /. Много добре се допълни поб вкус с пилето и ананаса!



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

4 коментара:

  1. Интересна рецепта, със сигурност ще ми хареса комбинацията, обичам смесването на сладко, кисело, солено, а този вариант звучи обещаващо!
    Поздрави, Маги!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Танче, надявам се да ти хареса :) Ако ти се струва много скадко, намали захарта на половина - на домашните им беше сладичко, но на мен ми хареса!
      Поздрави и хубав ден от мен!

      Изтриване
  2. И за мен рецептата е изкушаваща.....!Поздрави и лека вечер,Маги!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Милена, ако ти харесва комбинацията на сладко със солено, със сигурност ще ти допадне рецептата ми :)
      Приятни почивни дни от мен!

      Изтриване