20 февруари 2014

Свински пържоли с джинджифил и бекон

Това е чудесен празничен специалитет, който приготвих за посрещането на Новата 2014 година. Предварително го тествах с приятели и беше  одобрен :))) Затова изобщо не се поколебах да го приготвя и за този вълнуващ празник! Никак не е труден, опитайте, убедена съм че ще останете доволни :)



Продукти:
5 свински вратни пържоли - около 1,5 кг ми излязоха
200 гр бекон
200 гр кашкавал, за предпочитане пушен
Сол
Соев сос
Джинджифил на прах
Олио
Сос Бешамел
Картофено пюре

Приготвяне:
Вратните пържоли измивате, посолявате леко и подреждате в тава, за предпочитане дълбока. Поръсвате със соев сос и джинджифил / на всяка страна слагате много малко - на върха на ножа /. Наливате топла вода да покрие месото и поръсвате с 2-3 сл олио. По желание може да добавите няколко скилидки чесън.


Печете непокрито с фолио за 2 часа на 180С, като след това обърнете пържолите да се за пекат и от другата страна. Течността на дъното на тавата трябва да остане малко, колкото да не залепнат.


Когато се запекат добре, върху тях наредете тънки парчета бекон, отгоре настържете кашкавала на едро / може да го нарежете на плочки / и върнете обратно във фурната. Печете докато стане със златист цвят.


Сервиране:
Пържолата се слага в чиния, в която предварително са сложени 3-4 лъжици сос Бешамел. Гарнирате с картофено пюре и нарязани на ивици кисели краставички.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. Маги, много вкусно предложение!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Ина, наистина много ни хареса, вече няколко пъти го приготвям, стана ни любимо!
      Прегръдки и спокойна вечер :)

      Изтриване