19 август 2011

Рибни шишчета с чушка и лук

Какво да споделя за това ястие...ами освен че е леко и супер вкусно няма какво друго! Опитайте и вие :)))))


350 г филе от бяла риба
1 бр. малка зелена чушка
1 глава лук
4-5 с.л. соев сос
30 мл лимонов сок
2 с.л. олио
сол, щипка бял пипер

Филето се нарязва на кубчета и се слага в купа. Добавят се солта, белия пипер, соевия сос, лимоновия сок и нарязания на 4 и разделен на люспи лук. Маринова се за около 30 минути. 


Отделно чушката се нарязва на парчета. Шишчета се намазняват като се набожда парче сланина и се мине по цялата му дъжина (прави се за да може по-лесно да се изваждат после готовите месо и зеленчуци). Рибата се изважда от марината и се обърква с олиото. Продуктите се нанизват в следната последователност - чушка, лук, риба, докато се завърши с чушка. 


Пекат се от всички страни на загрята скара или грил тиган. 


Сервират се с картофена гарнитура или друга според сезона и желанието.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

6 коментара:

  1. Чудесна идея! Наистина леко и свежо!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Траяна, лошото им на тези шишчета е че бързо свършват :)))))

    ОтговорИзтриване
  3. И на мен много ми харесват,Маги!Трябва да опитам и аз,рибни не съм правила!С чаша вино ще са едно бижу!

    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/11/12 18:29

    Направих ги със сьомга и си облизахме пръстите!

    ОтговорИзтриване
  5. Еликсир, благодаря ти!

    Предполагам, че може да се използват всякакви филета от риба, вкусът все ще е добър :)

    ОтговорИзтриване