12 август 2011

Ветрила от патладжани

Преди две години тази моя рецепта стана много полулярна в сайта Веселият готвач. Няма как да пропусна публикуването и тук, особено сега през лятото, когато имаме на пазара пресни родни патладжани. И тук може да се направят варианти според предпочитанията на всеки, или с заменяне на някои продукти с други. Хайде стига приказки, напред към рецептата :))))




Продуктите, които използвах:
4 бр. патладжани, 2 бр. домати, 100 г пушено свинско месо
100 г кашкавал, 1/2 ч.л. сол, 3 с.л. олио
2-3 счукани скилидки чесън

Патладжаните се измиват и почистват от дръжките, нарязват се на филийки, но не до края и се осоляват. След около 30 минути се изплакват. 


Пушеното месо, кашкавала и домата се нарязват на тънки резени, които се слагат между отрязаните парчета патладжан. Подреждат се в тавичка, в която се налива чаша вода. Подправките се смесват и с тях се поръсват патладжаните. 


Запичат се в загрята фурна на 200 С за около 30 минути до готовност.



ЗАБЕЛЕЖКА: Може да си направите млечно-чеснов сос /или доматен/, и с него да полеете порцията си :)))

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

12 коментара:

  1. Маги,чудесна рецепта!Лесна,вкусна и ефектна!Хубав ден:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ви хубавите думи момичета, златни сте :)))))

    ОтговорИзтриване
  3. Чудно!
    Хареса ми това, че патладжана не търпи предварителна топлинна обработка, а това е гаранция за по-бързото му приготвяне :)
    Ще го изпробвам...надявам се скоро :Р
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. DSdiva, наистина не му трябва много обработка, защото става кашав. Само не поясних за фурната - градусите съм ги писала ориентировъчно, всеки си знае техниката в къщи. Благодаря и на теб :)))))

    ОтговорИзтриване
  5. Маги, много хубави патладжани - копирам си ги :).
    Поздрави и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  6. Мати,обожавам ги тези ветрила!Нещо невероятно вкусно са!И твоите също така изглеждат!

    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  7. Сладуранки сте всички :))) Сега като има пресни домашни патладжани, няма как да не ви споделя и моята идея :))))

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/11/12 19:48

    Пробвахме ги,станаха много вкусни!Поздрави,Мария!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това е много хубаво, патладжана не допада на всички :)

      Изтриване
  9. Отговори
    1. Благодаря, много добра вечеря са точно сега през горещите летни дни, препоръчвам с млечно-чеснов сос!
      Приятна вечер от мен!

      Изтриване