Без много да се обяснявам - ето рецептата:
Продукти:
2 яйца, 1чч захар, 2чч брашно
1чч кисело мляко, 1/2чч олио
1 бакпулвер, ванилия
1 малка купичка по-твърди череши
Яйцата и захарта се разбиват с тел, добавят се последователно като се бърка олиото, млякото и смесеното с ванилията и бакпулвера брашно. Сместа се изсипва в тава с диаметър 26 см, която е предварително намаслена и набрашнена.
Черешите се почистват от костилките /най-добре се получава с безопасна игла/, овалват се хубаво с брашно /съвет - в малка найлонова торбичка става ефикасно, а и после се прибира и се използва за сладкиши/.
Слагат се върху сместа като леко се притискат. Сладкиша се запича в умерена фурна на средната скара за 30 минути /така пека аз в моята фурна/.
Този сладкиш ми хвана окото още щом го видях!Такъв пухкав е станал,страхотен!Добре,че надникнах в рецептата,не ми беше хрумвало да чистя череши с безопасна игла!Благодаря,че сподели и това,и за овалването,и за рецептата!
ОтговорИзтриванеПоздрави от мен!
Много хитро е така да се почистват, а и овалването...прочетох в някакъв блог, но не запомних кой беше :( Все пак благодарско за идеята и на теб също :)))))
ОтговорИзтриване