Необходими продукти:
2 тиквички
600гр кайма по избор
1 глава лук
1 морков
2 яйца
400гр кисело мляко
4-5сл олио
сол, чубрица
2 клончета пресен копър
Приготвяне:
Лукът и морковът се нарязват на ситно и се задушават в олиото за кратко. Добавя се каймата и малко вода и задушаването продължава още около 15 минути, като се разбърква от време на време. Тиквичките се измиват и необелени се нарязват на кубчета, прехвърлят се в тава.
Към тях се прибавя вече готовата каймяна смес. Посолява се, поръсва се със щипка-две чубрица, млян чер пипер по желание, нарязания на ситно копър и се обърква /ако е много сухо се добавя още вода, но да се има предвид че тиквичката не поема вода/. Запича се на умерена фурна за приблизително 30 минути. Мусаката се залива с предварително смесените разбити яйца с киселото мляко. Дозапича се само на горен реотан до зачервяване.
И тази мусака, както класическата, може да се сервира с лъжица кисело мляко.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Маги , много добре изглежда мусаката!Чудесно лятно ястие!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Аелис! Обожавам тиквички под всякаква форма, а тази мусака е лесна. С малко чесново мляко става много приятна :)))
ОтговорИзтриване