Измивам тиквичките, срязвам ги напречно на две половини, и после всяка нарязвам на парчета с дебелина около половин сантиметър. Бланширам за минута - две във вряща подсолена вода и отцеждам в гевгир.
После слепвам половините две по две със смес от меко сирене /тип дунавия/, нарязан пресен копър и пресован чесън. Панирам ги в брашно, после в яйце и се изпържвам в сгорещена мазнина. Задължително отцеждам на кухненска ролка, защото при паниране, продуктите стават много мазни и тежки за стомаха.
Може да се сервират като предястие, мезе и дори като гарнитура на печени меса.
Полети с млечен сос на мен са ми най-вкусни! Ами, това е, добър апетит :)))
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Много вкусен бюрек,трябва и аз да направя,благодаря за рецептата и снимките,Маги!
ОтговорИзтриванеДа вкусно е, много бързо го излапаха у дома. Както имам тиквички мога пак да направя днес, но ще смеся сиренето с подправки този път. Благодаря ти :)))))
ОтговорИзтриванеСосът какъв е?
ОтговорИзтриванеДимо
Сосът го приготвям от разбито кисело мляко, добавям сол и счукан чесън по вкус, малко олио и ситно нарязан копър. Подхожда и на други печени зеленчуци.
ИзтриванеБлагодаря Димо :)
Рецептата е много хубава,аз ще споделя с Вас,че вместо с тиквички става и с патладжан.
ОтговорИзтриванеДа, така е, който обича патладжани може и тях да ги приготви по този начин, и сосчето е супер подходящо :)))
ИзтриванеВълшебна , вълшебна рецепта! Как не съм се сетила за този начин на приготвяне, още не проумявам:) Много благодаря! Два дена подред ги приготвям така, даже децата са във възторг, като се има предвид,че изобщо не обичат тиквички!:)Поздрави:)
ОтговорИзтриванеМного се радвам че сте я харесали :))) Мога да предложа и варианта на Gloxy-Floxy - http://kaleidoskopche.blogspot.com/2012/07/blog-post_08.html - вместо сирене да сложите кашкавал, мисля че си заслужава да се опита!
ИзтриванеХубав слънчев летен ден от мен :)))