04 май 2011

Паста с кайма на фурна

За феновете на пастата предлагам  една бърза рецепта, за която не са необходими много продукти. Замислям се, дали следващия път да не добавя сметана към кашкавала :)))



Продукти:
400гр паста, 250гр кайма, 2 глави лук, 500мл доматен сок
по 2 щипки чубрица и риган, млян чер пипер на вкус
 1/2кл чесън на прах, сол ако има нужда

Ситно нарязания лук се задушава с 2-3сл олио, каймата и чаша вода. 
Сварените макарони се отцеждат и се прехвърлят в тава. Към тях се прибавят каймяната смес, доматения сок и подправките.




 Разбърква се добре и отгоре се настъргва кашкавал. 



Поръсва се с 1-2сл олио и се запича във умерена фурна до зачервяване.

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар