Ровейки се в интернет пространството в търсене на рецепта, в която да има патладжани, се натъкнах на нещо интересно. То е нещо като мусака, която не се пече, но заливката е просто млечен сос. В къщи го приготвих за вечеря, но може да се хапва и като мезе към ракия или водка :)))))
Ето продуктите:
3 печени патладжана, 250гр кайма, 2 глави лук
пресовани 2-3 скилидки чесън, чубрица, чер пипер, риган, сол
За млечния сос:
200гр кисело мляко, сол, 2 пресовани скилидки чесън
В тиган се задушават нарязания лук, каймата и подправките с малко вода за около 10 минути. Патладжаните се обелват, намачкват и овкусяват със сол.
Разстилат се в плитка чиния, а върху тях се разпределя каймяната смес.
Отгоре се полива с млечния сос и се поръсва с нарязан пресен магданоз.
Пробвахме и това,Поздрави,Мария!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за доверието Мария, предполагам че ви е харесало това ястие :)
Изтриване